Tibetská kefírová houba

Tibetská nebo také někdy nazývaná kavkazská kefírová houba je druh kefírové kultury, která v mléce zpracovává laktózu a vytváří z něj obdobu kefíru. Takto upravené mléko má zlepšovat zdravotní stav jeho uživatele, zrychlovat metabolizmus a snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Kefír také pomáhá k redukci hmotnosti tím, že zasytí, má vysoký obsah bílkovin a nízkou energetickou hodnotu.

Výhody

  • Zcela přírodní produkt.
  • Nízká cena, houbu vám může i někdo darovat.
  • Působí blahodárně na trávení.
  • Může urychlit metabolizmus.

Nevýhody

  • Houba se špatně shání.
  • Bez zaručených výsledků.
  • Množí se.

httpv://www.youtube.com/watch?v=AgbhstCDNYs

Složení a dávkování

Tibetská houba je speciální kultura laktobacilů, mléčných a octových kvasinek. Houbu si dáte do mléka a necháte ho 24 hodin zkvasit. Poté se houba musí propláchnout a dát opět do čerstvého mléka.

Hotový kefír můžete popíjet v průběhu dne. Někdo doporučuje vypít 0,3 – 0,5l večer, a potom už nejíst.

Upozornění

Tibetská houba a kefír z ní vyrobený by neměl mít žádné negativní účinky.

O výrobci

Tibetská houba se množí sama v mléce, takže si ji lidé předávají vzájemně a nabízejí mezi sebou.

Hodnocení

Tibetská houba je zcela přírodní prostředek, jak z mléka vyrobit dietní zdraví prospěšnou potravinu. Určitě ji můžeme doporučit jako podpůrný prostředek na hubnutí. Kefír a laktobacily a kvasinky v něm zlepšují celkový zdravotní stav a urychlují metabolizmus, takže vám může pomoci i shodit pár nadbytečných kil.

Kde výrobek koupit?

  • Tibetská houba není v prodeji.

Názory zákazníků

Jó, to je dobrá věc. Taky jsem ji měla od kámošky a nezemřela jsem, jak vidíš, dělala jsem si z toho ten kefír. Jednoho dne mě to ale omrzelo, houbu jsem šoupla do skleničky a za měsíc jsem neměla odvahu ji znova použít, tak jsem ji vyhodila. Ale strašně rychle se to v tom kefíru množí, takže lidi si to pak různě dávaj i zadarmo. Kdybyste někdo chtěl, stačí vygůglit a jistě se najde dobrá duše, co vám to věnuje. A pozitivní účinky to nějaké mělo – ehm na zažívání – prostě lepší jak Activia, tak se neboj a dej si do nosu, kefír nebyl chuťově špatný. (Gina108, emimino.cz)

Tak moje další zkušenosti jsou takové, že mě střídavě pálí žáha nebo tlačí žaludek. Do toho jsem strašně nadmutá. Snad to brzo přejde. Asi se likviduje ta kvasinka. Zatím mám tibetské houby málo, takže darovat nemohu. (Crayon, upramene.cz)

Vladimíre, když se houba nepropláchne, tak vám vznikne zakyslé mléko. To můžete zkusit, když necháte ve sklenici mléko, druhý den ho vylejete a do neopláchnuté sklenice opět nalejete mléko. Do dalšího dne máte zákys. Proto se musí houba vzdy omýt a to samé i sklenice. (Lukáš, rodicem.cz)

Chcete konečně zhubnout?

✔️ Ověřené keto diety pro rok 2024    ✔️ Srovnání účinnosti, ceny a výběru jídel    ✔️ Zkušenosti a recenze zákazníků

Srovnání keto diet

Odbornou kontrolu článku provedla MUDr. Zdeňka Fantová.

45 komentářů u „Tibetská kefírová houba“

  1. Používám již kefírovou houbu přes dva roky, s kefírem se dá dělat spousta věcí: koktejly, buchty, houba, která se množí se dá dát slepicím, takže žádný problém, co s tím! Ale poslední dobou se stává ( i když používám pořád stejné mléko, sklenici vymývám pokaždé a nepoužívám žádné kovové lžíce nebo cedník), že poté, co je kefír hotový , tak se táhne – je takový hlenovitý. Nemůže mi někdo poradit, co s tím?

    Odpovědět
  2. Hezký den všem! Kefír z Tibetské houby užívám už rok a půl bez přestávky.Houbu před dalším zalitím mlékem neoplachuji, nechám okapat na sítku, sklenici jednou týdně nebo za 14 dnů, když je hodně zapatlaná umyji a houbu propláchnu v převařené chladné vodě jednou za měsíc.Kefír se utvoří za 24 hodin, ale vždy by mělo trošku zůstat do nové dávky. Žiju, cítím se mnohem lépe než před užíváním, zhubla jsem za rok 10!!!kg, což přikládám kefíru, který každý večer před spaním na závěr vypiju (cca 1/2 l). Ale je to opět infdividuální, na internetu jsou videa a zrovna podle toho pána, co ji užívá již spoustu let, jsem si vzala příklad. 🙂 Ať vám slouží ke zdraví.

    Odpovědět
  3. prodám tibetskou houbu,osobně Brno 40,- Kč,nebo poštou + 89,- Kč poštovné.Dávka na 1 hrnek.Po 14 dnech se rozmnoží.

    Odpovědět
    • Dobrý den, rád bych u vás objednal dvě dávky tibetské houby na kefír.
      2 dávky + poštovné vám vcelku zaplatím na dobírku.
      Spěchá je to dárek pro maminku.
      Zásilku prosím pošlete na adresu:
      Stanislav Beneš, Bezručova 528, Úpice, 542 32.
      email: st.benes@seznam.cz
      S pozdravem

      Odpovědět
    • Už je tomu dost dávno c jsem užíval kefír.Chtěl bych se k tomu znovu vrátit,ale nemám tibetskou houbu.Můžete mi ji zaslat poštou? samozřejmě uhradím poštovné,balné a cenu houby.
      Děkuji za odpověď !

      Odpovědět
  4. Daruji
    Tibetská houba mi pomáhá na trávení, je skvělá. Už si neumím představit, že bych ji ráno a večer /0, 5 l / nepila. Snad jen při cestování vynechám.
    Daruji přebytky, domluvíme se nadrese damalkova@seznam.cz.
    Jsem ze ZR, ale mohu i poslat. Málková

    Odpovědět
  5. Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ – léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! V Č.B. možno osobně bez pošt. s návodem.

    Odpovědět
  6. Dříve se mi tibetská houba množila hodně, ale v poslední době mi nepřibývá, spíše zachází. Nevíte, co s tím? Už jsem i přidávala cukr, jak mi radili, ale nezlepšilo se to. Zacházím s ní dle návodu (mléko, proplachování, umělé sítko i nekovové náčiní)- nevím, čím jsem ji mohla poškodit.
    Olga

    Odpovědět
    • Ano, propláchnout vlažnou čistou vodou. Jde o kontaminaci bact. rodu lactobacillus. Nic se neděje , ona se vzpamatuje. Pavel,MO
      Prosím, cukr NE. Opláchnout a opět přeočkovat.

      Odpovědět
  7. Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ – léčebný kefír s probiotickými látkami, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, kyselinu listovou, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám kvalitní houbičku! V Č.B. možno osobně bez pošt. s návodem. NEPOUŽÍVÁM KRABICOVÉ/TRVANLIVÉ/MLÉKO- houba nemá 100% léčivé účinky!! Je třeba mléko domácí, farmářské , bio nebo tzv. čerstvé. Houbičku budete mít nastálo- není na jednorázové použití.

    Odpovědět
  8. dobrý den, když jsem nedávno zjistila že bych neměla vyrobky obsahující laktozu, znamená to, že nemůžu ani tuhle houby rsp. tento kefír? Asi se nedá zalévat sojovým nebo kokosovým mlékem v prášku? díky za odpověd‘

    Odpovědět
  9. Nabízím Tibetskou houbu do mléka na zdravý léčebný kefír
    Zašlu na dobírku nebo osobně v Č.Budějovicích vč. návodu a poradím!
    Vyčistí střeva a podporuje vyprazdňování,tím podpoří IMUNITU celého těla, odkyselí organismus, pomáhá při onkol.potížích
    cena 100kč+pošt/ vč. návodu a recepty z kefíru/-druhý den je u Vás -ČERSTVÁ
    houbičky jsou pěstované pouze v kvalitním mléce- výborně kefírují
    pište- volejte/ tel: 732231707- email: jasinkocin@seznam.cz

    Odpovědět
  10. Nabízím Tibetskou houbu do mléka na OČISTU těla a posílení IMUNITY – mohou i osoby alergické na LAKTOZU/ houba se živí laktózou/
    Možno osobně v Č.Budějovicích
    nebo zašlu na dobírku STERILNĚ zabalené vč. podrobného NÁVODU a RECEPTY z kefíru
    cena 100kč+pošt. POCTIVÉ JEDNÁNÍ – KVALITNĚ kefírující HOUBA Z FARMÁŘSKÉHO MLÉKA!
    pište, volejte- PORADÍM – dobré vlastní zkušenosti -email:jasinkocin@seznam.cz- Tel: 732231707

    Odpovědět
  11. adresa: jasinkocin@seznam.cz

    Nabízím Tibetskou houbu na kefír s přírodními PROBIOTIKY/velmi důležité – ve střevech je velký podíl naší imunity a jejich čistota je naše zdraví/,které zvyšují IMUNITU v těle,/ pomáhá řešit onkol. a gyn. problémy/,čistí cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B,léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka a mohou užívat osoby citlivé na laktózu, protože houba se touto látkou živí, možnost dlouhod. užívání, poradím -PIJEME CELÁ RODINA ,zašlu na dobírku sterilně zabalené i s návodem /napište mi adresu/ 80kč+pošt. / KVALITNÍ a MLADÉ HOUBIČKY/,PORADÍM RECEPTY – OSOBNÍ letité ZKUŠENOSTI- nepoužívám trvanlivé/krabicové/ mléko, jen pouze čerstvé, bio nebo farmářské, samozřejmě může být i domácí kravské.
    Možný osobní odběr v Č.Budějovicích

    Odpovědět
  12. Prosím o radu. Mám tibetskou houbu už několik let ale v poslední době se mi přestal dělat z mléka kefír ale vytvoří se jakási hustá,bílá, slizovitá hmota…
    Zkouším houbu propírat, měním poměry i druhy mléka ale pořád se nemůžu dobrat toho lahodného kefíru jako dřív? Nevíte někdo proč a co s tím ?

    Odpovědět
  13. Kavkazskou houbu pro výrobu kefíru s přírodním probiotikem pro zvýšení imunity.
    Tibetské krystaly se stejným účinkem pěstované ve vodním roztoku, pro ty jenž nemají rádi mléko.
    Osobní odběr v HK po dohodě.
    Dávka je pro výrobu základního množství cca 2dl, včetně návodu.

    Odpovědět
  14. Petr z Ol
    Minimálmě čtyřicet let jsem trpěl úpornou sennou rýmou, duben až červenec.
    Po půlročním každodenním pitím kefíru, později pravidelně každý druhý den,
    potíže s pylem zcela vymizely. Již třetí rok nemám žádné příznaky rýmy. Je to houbičkou nebo není?

    Odpovědět

Napsat komentář