Kuřecí prsa – recepty z nich, které si zamilujete

Naposledy aktualizováno

Kuřecí prsa jsou považované za libové a tím pádem i za dietní maso. Zatímco někteří se jim snaží vyhýbat (a místo nich si dají pořádně vyzrálý steak), jiní si život bez nich neumějí představit. Aby nezaváněl váš jídelníček nudou, podíváme se na recepty z kuřecích prsou, které příjemně osvěží vaši pravidelnou rutinu.

Kdo se zabývá zdravým životním stylem, ten nedá na kuřecí prsa dopustit. Kromě toho, že se dají připravit na tisíc různých způsobů se z nich nemusí okrajovat tuk a jsou rychle hotová. (Kvůli těmto vlastnostem je mají v oblibě i děti.) 

Pokud se ale nezajímáte o sbírání nových receptů, možná už vás konzumace kuřecích prsou trochu nudí. 

S těmito recepty však sjednáte bleskovou nápravu!

Kuřecí kousky v kukuřičných lupíncích

Budete potřebovat: 675 g kuřecích prsou, 4 hrnky rozdrcených kukuřičných lupínků, ½ hrnku podmáslí, ½ lžičky česnekového prášku, ¼ lžičky kajenského pepře, sůl

Naporcujte kuřecí prsa na menší kousky. Důkladně je umyjte pod vodou a usušte. Mezi tím si předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech papírem.

Do jednoho talíře dejte rozdrcené kukuřičné lupínky a do druhého podmáslí, česnekový prášek, kajenský pepř a sůl. Ponořte kousky kuřete do podmáslí a důkladně je obalte v kukuřičných lupíncích. Maso poskládejte na plech a nechce ho péct po dobu 10-12 minut. (V průběhu pečení ho můžete otočit.) 

Takto upravené maso můžete podávat jako občerstvení během oslav a večírků, nebo ho dejte jako přísadu do bagety, či sandwiche. (Třeba, když jedete někam na výlet.)

Kuře s bazalkou

Budete potřebovat: 1 lžíci oleje, 4 stroužky česneku, 450 g zelených fazolek,  ¼ hrnku vody, sůl, pepř, 1 čili papričku, 700 g kuřecích prsou, 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžičky cukru, 1 lžičku sójové omáčky, ½ hrnku čerstvé bazalky

Do větší pánve nalijte olej a osmahněte na něm 2 stroužky najemno nakrájeného česneku. Jakmile získají nazlátlou barvu, do pánve přidejte zelené fazolky, ¼ hrnku vody, sůl a pepř. Asi po 5 minutách vaření fazolky odstavte z ohně a dejte je bokem do misky.

Do stejné pánve dejte na trošce oleje smažit zbývající dva (najemno nakrájené) stroužky česneku. Jakmile je česnek nazlátlý, přidejte k němu nakrájené kuře. (Ideálně na kostky.) Společně restujte tak dlouho, dokud kuře nepřijde o svou syrově růžovou barvu.

Bokem smíchejte 2 lžíce vody, rybí omáčku, cukr a sójovou omáčku. Tuto tekutou směs nalijte do hrnce a nechte ji 2 minuty redukovat. Nakonec ke kuřeti přidejte zelené fazolky a nakrájenou čerstvou bazalku. 

Takto připravené kuře se nejvíc hodí podávat s uvařenou rýží.

Kuře s pancettou

Budete potřebovat: 680 g kuřecích prsou, 8 plátků pancetty, 450 g zelených fazolek, plátky citronu, sůl, pepř, olivový olej

Předehřejte troubu na 230 °C. Na plech položte pečicí papír a dva kusy alobalu. Očištěné a nakrájené kuře poprašte trochou soli. Následně každý kousek kuřete obalte dvěma plátky pancetty. Kuře položte do jednoho alobalu a okořeňte ho trochou pepře. Následně ho zavřete.

Do druhého alobalu dejte zelené fazolky, které ještě předtím obalíte v olivovém oleji s trochou soli a pepře. Alobal opět důkladně zavřete.

Následně tyto dva balíčky dejte péct do trouby. Zhruba na půl hodiny. Případně do doby, dokud se vám kuře nebude zdát hotové. Při servírování dejte ke každé porci plátek, nebo odkrojek citronu.

Jaký oblíbený recept z kuřecích prsou máte vy? Budeme rádi, když se podělíte do komentářů pod článkem.

Nepřehlédněte:  Otevřeně o masturbaci: Neudělá vám chlupaté ruce, ale maximálně dobře

 

Podobné články:

Chcete konečně zhubnout?

✔️ Ověřené přípravky na hubnutí    ✔️ Tobolky na přírodní bázi    ✔️ Podrobné srovnání

Srovnání přípravků

Zanechat komentář