Víte, co obsahuje kefírové mléko a proč je dobré jej pít? - recenze, podvod, zkušenosti a diskuze


Kefír se podle historických záznamů používá už neuvěřitelných 5000 let, kdy jej v dávných dobách konzumovaly kmeny obývající oblasti Kavkazu, ale i Tibetu.

Co obsahuje

Kefír je tradičním fermentovaným nápojem z mléka. Je nabitý prospěšnými probiotickými bakteriemi a kvasinkami. Kefírové mléko obsahuje Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, prospěšné kvasinky i bakterie mléčného kvašení. Fermentované mléko je pro naše tělo velmi dobře stravitelné, a prospěšné. Kefír se připravuje z kravského, kozího i ovčího mléka a kefírového zrna. Má podobnou strukturu jako jogurt. Chuťově je více kyselý a také lehce šumivý. V každém případě jde o nápoj bohatý na bílkoviny a je vyrobený tak, aby se z něj živiny dobře vstřebávaly.

Proč konzumovat kefír pravidelně

  • zlepšuje obranu proti virovým onemocněním
  • výrazně podporuje imunitní systém
  • zlepšuje trávení
  • zabraňuje zácpě
  • zevní aplikací na pokožku léčí vyrážky a ekzémy

Antibiotika a kefír

Asi 80 % veškeré imunity je v trávicím traktu tvořené biliony různých bakterií. Jde o mnohem vyšší počet, než máme buněk v těle. Bakterie se ale houfně ničí při užívání antibiotik. To je důvod, proč se antibiotika mají brát jen v nutném případě a současně s nimi se berou i probiotika, která ztráty částečně nahradí.

Kefírové mléko

Léčivé účinky kefírového mléka se dlouhá léta uchovávaly v tajnosti. Důvod užívání kefírových zrn nebo také tibetských hub spočíval v tom, že díky nim dlouho vydrželo mléko v kožených vacích, i když nebylo skladováno v chladu. Vědci se dodnes domnívají, že je to kefír, co dává dlouhověkost kavkazským obyvatelům.

Jako kefírová zrna se označuje kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech. Svým vzhledem připomínají květák. V mléce se rychle množí a pro lidské tělo je velmi zdravé. Ve střevech vytvoří ochranný štít. Vytvářejí nepříznivé prostředí pro různé patogeny a vytěsňují je z organismu. Kefír si můžete udělat i doma. Oproti kupovanému má až 10x více probiotických látek, které se při průmyslové výrobě ničí při pasterizaci.

Jaký je rozdíl mezi kefírem, podmáslím a zákysem

  • Kefír je kvašený nápoj a je výsledným produktem z reakce mléka a kefírových zrn.
  • Podmáslí je vedlejší produkt vznikající při tvorbě másla.
  • Zákys je produkt vznikající kysáním mléka a smetanové kultury.

Domácí kefír

Stačí vám litr mléka, nejlépe nepasterizovaného, které koupíte v automatech na mléko nebo na farmě. K tomu sáček kefírové kultury. Mléko necháme odstát při pokojové teplotě asi 2 hodiny. Pak jej nalijeme do nádoby, přidáme kulturu v prášku, metličkou zamícháme, až se dokonale rozpustí. Můžeme použít i šejkry. Nádobu uzavřeme a necháme při pokojové teplotě fermentovat minimálně 24 až 36 hodin. Pak dáme nádobu do lednice a necháme alespoň 6 hodin odležet. Použít lze kravské, kozí i ovčí mléko.


CHCETE KONEČNĚ ZHUBNOUT?

  • Ověřené přípravky na hubnutí
  • Tobolky na přírodní bázi
  • Podrobné srovnání různých přípravků

Víte, co obsahuje kefírové mléko a proč je dobré jej pít?
5 (100%) 1 hlasů

Podobné recenze

Jedná se o podvod? Napište vaše zkušenosti.

Diskuze.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *